Panelde Kaymakamımız Sayın Ömer Faruk YILMAZ, Belediye Başkanı Zühtü DANACI ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman YAMAN birer konuşma yaptılar. İlçemizde 5.000 dönüm arazide yaklaşık 1.100 ton civarında Siyez Buğdayı üretiminin yapıldığı, bunun % 60’ının hayvan yemi, %10 nun tohumluk ve % 30 unun da bulgur yapımında kullanıldığı belirtildi. İhsangazi de siyez buğdayı ekilen bütün tarlalara gübre atılmadığı atılsa bile dönüme 8 kg civarı bir gübre atıldığı bu rakamında normal buğdaylara atılan gübre miktarının yarısından bile az olduğu ve üretilen siyez buğdaylarının naturale yakın hatta natural olduğu, İlçemizde bulgur yapımının yüzyıllardır geleneksel yöntemlerle devam ettiği ve son dönemde de Siyez buğdayından un yapılmaya başlandığı vurgulandı. Panelin sonunda İlkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Ayrıca davetlilere siyez buğdayından yapılan siyez ekşili pilavı ile siyez unundan yapılan ekmek ikram edildi.
Panele Devrekani Kaymakamı Ekrem ÇEÇEN, Araç Kaymakamı Veli BİÇER, Araç Belediye Başkanı Mustafa AYANOĞLU, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sezgin AYAN, Çankırı Gıda, Tarım İl Müdürü Osman ÇAKIR, Kastamonu Havalimanı Müdürü Mustafa GONCA, Kastamonu Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Ramazan KONUŞKAN, Seydiler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan ÇANAKÇI ile Kastamonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğünden ve de Tarım Bakanlığından çok sayıda misafir ile diğer ilgililer katıldı.